Ik maak dit verhaal zo af..
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Daniek, Rob & Ger
06 September 2009 | Australië, Sydney
We zitten nu in een hostel in Sydney en je kunt hier internetten dus heb ik eindelijk de kans om eens wat te vertellen over ons avontuur. Tijdens het typen gaat mijn beeldscherm trouwens op en neer. Ik ben namelijk nog steeds duizelig van het 'walvissen bekijken' op een grote boot van een paar uur geleden. 75 Dollar en dan zie je gegarandeerd walvissen. Na 3 uur rondvaren vond de kapitein het wel mooi geweest en zijn we maar weer naar huis gegaan, want we hebben geen walvis gezien.. Ik was blij ook want ondertussen was ik kotsmisselijk geworden. Gelukkig kregen we een nieuwe ticket om het morgen nog eens te proberen...
Maargoed eerst maar eens bij het begin beginnen..
Om half 3 zijn we in heino in de auto gestapt. Eerst even afscheid genomen natuurlijk en dan kon het grote avontuur eindelijk beginnen. De backpacktassen helemaal volgepropt en genoeg eten voor onderweg. Helaas zaten we al snel in de STAU. En kwamen we pas om 20:00 in Frankfurt. 23:55 vertrok ons vliegtuig dus hebben we nog een beetje kansloos rondgehangen op het vliegveld. Een beetje met die karretjes rondjagen en naar de MC Donalds geweest. Toen was het eindelijk 23:55 en konden we instappen. Ik ging zitten en zag toen tot mijn grote blijdschap dat ik een eigen tv-tje had met eigen afstandsbediening en telefoon en gamecontroller! Dit kan nog een mooie reis worden dacht ik :) 40 films en een boel games. Binnen de kortste keren waren we in SIGNAPORE.
Daar was het ondertussen alweer 7 uur 's avonds omdat we tegen de tijd in vliegen. Het vliegveld in Signapore is super luxe. De vloer is bedekt met vloerkleed en je kunt er van alles doen. Je kunt overal gratis internetten en je kunt je laten masseren of even gaan fitnessen en daarna douchen. Of als je daar geen zin in hebt kun je naar de vlindertuin. Genoeg te doen dus, maar niet voor ons want wij moesten alweer vertrekken. zeven vlieguren later kwamen we dan eindelijk aan in Sydney! Na maanden voorbereiden en wachten waren we dan eindelijk in Australie! ..
Oke mijn internet tegoed is op en Ger Wil NU!! boodschappen doen dus ik typ zo maar even verder. Dan misschien wat meer boeiende verhalen ;)
Zo ik ben weer terug. We hebben even wat drank ingekocht voor vanavond want het schijnt hier 's avonds een gezellige boel te zijn in het hostel. Een tapvat heineken kost hier trouwens 35AUD ( 1 australien Dollar= 0,6 EUR) je moet er wat voor over hebben he :)
Maargoed waar was ik gebleven.. We waren aangekomen in Sydney en pakten een taxi naar het centrum. Ik rende snel naar de deur van de auto om voorin te gaan zitten. Ik deed de deur open en toen bleek dat de bestuurder daar al zat. Ohja natuurlijk ze rijden hier links dus het stuur zit aan de andere kant. Ger had er wel aan gedacht dus die stond al lachend aan de andere kant van de auto. We vroegen de taxichauffeur om ons af te zetten bij het opera gebouw en waren daar dus 10 minuten later. Helemaal bekaf stonden we daar dus om 6 uur 's ochtends aan de andere kant van de wereld.
En toen dachten we: Ja oke, wat nu..
Na 2 dagen reizen kom je eindelijk op de plek waar je moet zijn en dan denk je, wat gaan we eigenlijk allemaal doen. Tegen iedereen die vraagt zeg je altijd: We gaan backpacken. Maarja hoe begin je dan eigenlijk. Eerst maar eens een hotel gaan zoeken dan. Eerste hotel..te duur, tweede hotel.. te duur. Misschien zitten we teveel in het centrum te zoeken, misschien is het daarom zo duur. HEE daar is een goedkoop hostel! BEDS FOR ONLY $20 stond er. Er was nog een kamer vrij dus hebben we direct geboekt. Een 6 persoons-kamer. Wel een beetje apart voor 3 personen maar het zal wel goed zijn. Komen we daar binnen, zien we een super klein kamertje, Dikke Rotzooi! EN 3 snurkende buitenlanders! Oooh oke vandaar de goedkope prijs en vandaar de 6-persoonskamer. Naja nu hebben we toch algeboekt, het zal wel goed zijn. De tassen hebben we maar bij onze slapende vrienden gelaten en toen besloten we de stad verder te gaan verkennen.
Na een half uurtje hadden we allemaal al een stijve nek van het omhoog kijken. Wat een grote gebouwen! Nu zijn wij als boertjes uit Heino en Lierderholthuis natuurlijk al snel onder de indruk als een gebouw groter is dan 'onze' kerk. Achter elk gebouw komt weer een andere tevoorschijn. Maar het zijn niet alleen de grote gebouwen die de stad zo mooi maken. De stad ligt aan zee en het land is heel erg gekronkelt dus er zijn overal haventjes. Ook hebben ze in de stad erg veel mooie parken aangelegd waar je heerlijk kan relaxen. Daar maken de zwervers hier dan ook dankbaar gebruik van. Daar stikt het hier trouwens van, zwervers. Overal lopen ze rond. Lekker de halfvolle bekers van de Mac opdrinken die ze uit de prullenbak gevist hebben en dan 's middags als het warmer word lekker bijkomen van een ochtend hard werken.
Ondertussen zijn we maar op zoek gegaan naar een auto. We willen er namelijk een kopen om mee rond te reizen. Na een tijdje zoeken vonden we de eerste winkel waar je 2e hands auto's kunt kopen. De goedkoopste die ze klaar hadden was $2000 dollar en nog afgeropt ook. Volgende winkel dus..
De volgende 3 winkels waren nog veel duurder met bijvoorbeeld busjes van $10.000 dus we bleven verder zoeken. Op een gegeven moment kwamen we op goed geluk in een straat waar een heleboel backpackers hun busjes verkochten. Daar kwamen we onze droombus tegen. Een busje die was gebruikt door een nederlands stelletje die van alle luxe was voorzien. Slaapplek voor 3 personen: 2 beneden en 1tje bovenin. Een cd-speler, airco, een eigen wasbak achterin en zelfs een koelkast met diepvries! Kost wat maar dan heb je ook wat! Eerst zeiden we: "daar hebben we het geld absoluut niet voor!" Een kwartier later zeiden we: " Als hij nou de helft van de prijs was dan hadden we het kunnen doen" Nog een kwartier later: "Misschien als we wat afdingen kunnen we hem goedkoop krijgen"
Nog een uurtje later: We hebben het stelletje gebeld en onderhandeld:) De bus voor $700 onder de prijs gekocht en we spreken af om hem maandag op te halen! Niks geen tenten opzetten dus! De komende maanden slapen we in onze eigen camper :D
Zo gaat dat dus dat backpacken: Je loopt een beetje rond. Komt toevallig op de goede plek terecht en koopt iets wat totaal niet de bedoeling was..
Vanavond gaan we feesten, morgen het busje ophalen en dan walvissen zoeken. Dit keer hopelijk meer walvissen en minder golven!
Volgende week gaan we beginnen met rondreizen met onze nieuwe bus. Als eerste willen we naar de Blue Mountains. Volgende keer meer daar over!
06 September 2009 - 09:39
Taniya:
Hoi jongens, wat goed om te horen dat jullie zo'n luxe reis gehad hebben en dat de eerste indruk van Australie erg goed is! Ik heb net met Ab gebeld en blijkbaar gaat alles goed daar, mooi zo!
Hartstikke leuk dat jullie de website bij gaan houden, ik ben benieuwd naar jullie volgende verhalen en foto's!
Groetjes, Taniya -
06 September 2009 - 15:25
Gerard:
Dus dat grote plein met al die auto's en campers in de buurt van het vliegveld (ander vliegveld zeker)toch niet gevonden, heeft Ger het zeker niet goed begrepen. Binnenkort maar even wat fotos opsturen van het nieuwe vehikel -
06 September 2009 - 16:07
Jochem:
Prachtig verhaal rob! Ik wil absoluut meer horen. Klinkt goed, mooie conclusie: toevallig op de goede plek terecht komen.
Groeten,
Jochem -
06 September 2009 - 16:12
Boerdijk P:
Ik heb het allemaal gelezen prima dus ik ben benieuwd wat voor weer het daar is, het was hier bull schit op sport gebied weinig nieuws nederlands elftal heeft 3-0 gewonnen van japan in de tweede helft bewerkstellig metdank aan de wissels(elia,de zeeuw,huntelaar)huntelaar een wereld doelpunt,kay heeft verloren met 6-2 van heino 10 nou genoeg geklets ik wacht de volgende mail af
Pa -
06 September 2009 - 16:40
Veronique:
Wauw jongens, wat een avonturen al. Het busje komt natuurlijk niet als verassing ;) Ik had niet anders verwacht. Wel mazzel, zo'n 'volledige ingericht' busje. Veel plezier met walvissen zoeken ;) Ik wacht op het volgende verhaal!
Liefs, Veer x -
06 September 2009 - 18:45
Coen:
Heey jongens!
Zo te lezen gaan jullie een geweldige paar maanden tegemoet. Kan niet wachten op de foto's. Succes met walvissen zoeken en feest ze vanavond! -
06 September 2009 - 20:44
Jacqueline:
Hee jongens!
waaauw geweldig dat jullie al jullie reisverhalen gaan bijhouden:D!
ik hoop dat jullie een hele erge leuke tijd tegemoet gaan:D maar dat komt vast wel goed zo te horen;)
veel plezier de komende tijd! enne ik ga zeker jullie verhalen lezen!
veel liefs jacqueline! -
08 September 2009 - 12:10
Nienke Jansen:
Hee boys!
Wat een leuke verhalen alweer. Kan me goed voorstellen hoe jullie daar rondlopen. Blue Mountains zijn zeker aan te raden om naar toe te gaan! Veel plezier in jullie superluxe camper! Lucky bastards...
Groetjes Nienke -
09 September 2009 - 09:29
Erik:
Hey jongens,
Geweldig verhaal!
En 6 personen in een kamer valt nog wel mee:)
Succes met de bus en beel plezier daar!
GR. Erik -
09 September 2009 - 10:52
Maaike:
Whooaa ik wist helemaal niet dat jullie van plan waren te gaan backpacken, door Australie nog wel!!
Het klinkt allemaal super gaaf en ik gok erop dat het nog veel toffer gaat worden. Vee succes en vooral plezier daar, ik hou jullie in de gaten! ;)
Liefs Moontje, Wimme en oma (die zitten hier en hebben allemaal jullie verhaal gelezen) -
09 September 2009 - 13:01
Elise:
Hee guys!!
Goed om te horen dat jullie een goede reis hebben gehad en het daar naar jullie zin hebben! Ben erg benieuwd hoe jullie mooie camper eruit ziet.. dus snel wat foto's plaatsen! :) xx -
09 September 2009 - 16:36
Carlijn:
Eindelijk zijn jullie er! Gelukkig viel de reis mee. :) Maar jullie hebben meteen abrupt een einde gemaakt aan het slapen met groepen. Terecht hoor.. Ben erg benieuwd naar jullie sleurhut. ;) Volgende keer even foto's plaatsen! Veel plezier!
Liefss x -
09 September 2009 - 17:53
Patrick:
Tjoo brothers at the other side of the world :P.
Zo te lezen bevalt het goed tot nu toe, mooi!! Prachtig van dat busje, ben benieuwd hoe het eruit ziet. Ik kan niet wachten op de fotos.
Groeten Patrick -
09 September 2009 - 18:15
Zussie Nienke :
Ahh, ben stinkend jaloers hier in NL. De buurtbus klinkt toch iets minder spannend als dat all-in hotel op 4 wielen. Daniek; Kay en ik zijn heel zielig thuis, wij moeten nu ÁLLE onzin van papa aanhoren. Jaja, van weerbericht in Japan tot zijn nieuwste woorden --> na 'de kruimels' zei ie vorige week 'oke, de kriebels' en 'we bomen zo verder'..WAT?! Verder wilde ik nog even vertellen dat we er afgelopen week bijna een nieuwe hond bijhadden; ik had er een gevonden bij het voetbalveld en heb hem zo in Kay's bakkie geladen. Helaas bleek hij als vermist opgegeven bij de politie en mocht ik hem niet houden. Daar was moeders dan wel weer blij mee. Achteraf bleek dat ik hem bijna van het erf had geskoept want de mensen woonden best dichtbij het voetbalveld. OEPS! :) Verder niet veel nieuws uit L'huiscity. Ik hoop dat Kay en ik morgen de loto winnen want dan staan we overmorgen nog met de whole family op de stoep. Niet dat je daar op zit te wachten.. Nou, genoeg gezeur, heeeeeeeel veel plezier!! Smakkers van je schattigste zussie! -
09 September 2009 - 19:29
Wouter:
Tuups!?
Erg braaf dit verhaal...ik wacht af :P
wheuj -
10 September 2009 - 07:46
Rutger:
Heey jongens
Zo te horen vermaken jullie je nu al prima. Veel succes met het zoeken naar walvissen. Veel plezier de komende maanden.
Groetjes, Rutger
10 September 2009 - 10:02
Milou:
hee!
hoe gaat het met jullie? al veel gezien? hoop dat jullie nog geen pech onderweg hebben gehad!
zie jullue in december weer:D:D
xx -
10 September 2009 - 16:57
Opa En Oma:
Hé Rob, we hebben je verhaal gelezen en het was heel mooi.
We hopen dat er snel weer een nieuw verhaal komt, want we zijn benieuwd hoe jullie het maken. :D
groetjes van
opa en oma. -
11 September 2009 - 17:24
Vera:
leuk verhaal! hebben jullie al walvissen gezien? Hopelijk krijgen we snel de foto's te zien!
heel veel plezier nog en ik blijf jullie site volgen!
Liefs, Vera -
12 September 2009 - 13:05
Lynn:
Hey Rob,
haha leuk verhaal, ben echt jaloers lijkt me echt super chill daar. Ook mooi dat je een relaxt busje hebt gevonden.:D. & foto's maken he!! & ik wacht op het volgende verhaal.
Xxx. -
13 September 2009 - 22:24
Arjan Wiltjer:
hej mannen! Gaat lekker dus! Houd jullie bus het ook nog een beetje vol? En het weer zal vast wel ok zijn... maar koop geen kleding in australie... Sydney...
Veel plezier maak er een mooi feestje van! Groentes arjan -
16 September 2009 - 12:41
Annie & Roelof :
he jongens, het blijft stil aan de overkant.
Natuurlijk hoor ik over de telefoon wel van jullie, maar een verhaal op de site is ook niet weg. Zeker te druk met surfles. Dus hoogste tijd voor een biertje in het internetcafe.
OK jongens hou je haaks en nog veel plezier. -
27 September 2009 - 11:23
Opa En Oma:
Nog gefeliciteerd van opa en oma en van Bennie met je verjaardag.